Is water drinken gezond?

Is water drinken gezond?

Daar kunnen we vrij snel antwoord op geven: ja! Water drinken is heel gezond. Er wordt aanbevolen om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Het drinken van water zorgt ervoor dat de afvalstoffen je lichaam kunnen verlaten. Ook is het goed voor de bloedcirculatie van je lichaam. Té veel water drinken is echter ook niet goed. Gelukkig drink je niet gauw te veel water. Je lichaam kan 0,7 tot 1 liter water per uur verwerken. Drink je meer dan dat? Dat kan je zoutbalans verstoren. Je hersencellen kunnen uitzetten en dat veroorzaakt hoofdpijn omdat de hersencellen tegen de zenuwen aan drukken. In een uiterst geval kan er zelfs zuurstofgebrek ontstaan omdat de bloedcellen je bloedvaten dichtdrukken. Laat je echter niet bang maken, dit gebeurt niet snel. Wanneer je niet overdreven veel water drinkt, zal dit niet gebeuren.

De aanbevolen hoeveelheid water is dus 1,5 tot 2 liter. Daar vallen andere drankjes niet onder. Frisdrank, alcohol, koffie en de meeste theesoorten vallen daar dus niet onder. Kruidenthee is een uitzondering, deze mag wel meegerekend worden. Houd je dus niet zo van water? Drink dan je favoriete kruidenthee! Neem het mee in een thermoskan zodat je ook op andere locaties van je warme (of koude) thee/water kunt genieten.

Drink water uit een glas of een BPA-vrije fles. Wegwerp flesjes zijn vaak gemaakt van plastic wat BPA bevat. Dit is een chemische stof wat door de industrie wordt geproduceerd. Het gebruik van glas en BPA-vrije plastic flessen zijn beter voor je gezondheid én voor de wereld!

Reageren is niet mogelijk.