Wat zijn supplementen?

Wat zijn supplementen?

Voedingssupplementen zijn gezonde stoffen, deze kunt u kopen in de vorm van capsules, poeders of tabletten. In de voedingssupplementen zitten stoffen die helpen bij het versteken van de botten en de lichamelijke ontwikkeling. De stoffen die in de supplementen zitten, kun t u ook binnenkrijgen door de juiste voedsel te eten, maar vaak heeft men toch een tekort op een van deze stoffen en het kan zijn dat het lichaam zich daardoor minder snel ontwikkeld of u voelt zich heel moe. Daarom kunt u ervoor kiezen om een supplement in te nemen, meestal met water. Er zijn verschillende supplementen en elk dient weer ergens anders voor. De supplementen kunt u vaak kopen in en drogisterij of in een apotheek. Heeft u een ziekte, slikt u tabletten of bent u zwanger? raadpleeg dan eerst een arts.

Soorten supplementen

Zoals ik al zei is elk supplement ergens anders goed voor, zo zijn er supplementen als u ijzer te kort heeft, maar ook voor de lichaamsontwikkeling zijn er supplementen. Magnesium is een mineraal dat o.a. nodig is bij het vervoeren van spieren. Vaak hebben mensen geen tekort aan magnesium en dat is maar goed, want magnesium zorgt ook voor de botopbouw. Als u hier wel een tekort aan heeft kunt u een magnesium supplement innemen. Magnesium zit van nature in brood, melk, groente en vlees.
Calcium is een ander supplement en deze zorgt voor het onderhoud van botten. Ook zorgt het voor de juiste werking van de zenuwen, calcium zit meestal in zuivel en noten. Daarom is het belangrijk dat u hier veel van binnenkrijgt. Krijgt u niet genoeg binnen? Neem dan een supplement in voor calcium. Ook kunt u een supplement aanschaffen met meerdere functies in een. Zo is er een calcium magnesium supplement. Deze zorgt voor de sterke botten, maar ook voor de juiste werking van de spieren.

supplementen

Waar zijn supplementen te koop?

Supplementen zijn online en in de drogisterijen, apotheken te koop. Let wel op, dat het de juiste tabletten, capsules of poeders zijn. Bij de apotheek kunt u de apothekersassistent direct om advies en informatie vragen. Doordat het internet zoveel biedt, is het logisch dat u zich afvraagt of het wel de juiste is, daarom is het verstandig om eerst een arts te raadplegen. Ook als u andere tabletten inneemt, ziek bent of zwanger bent.  Lees de beschrijving altijd goed door en overschrijf de dosering nooit.

 

Reageren is niet mogelijk.