Geschikt voor ooglaseren?

Geschikt voor ooglaseren?

Tegenwoordig hoor je het steeds meer, mensen willen af van hun bril of lenzen. Dit omdat het soms vervelend is, glazen van je bril die helemaal onder de vinderafdrukken zitten, geïrriteerde ogen van lenzen en de kosten die lenzen met zich meebrengen. De oplossing hiervoor is een ooglaser behandeling, helaas is dit niet voor iedereen geschikt, er zijn bepaalde eisen waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor de behandeling.

Ooglaserbehandeling is bijvoorbeeld niet geschikt voor:

– Mensen met Reumatische aandoeningen
– Mensen met een lui oog of 1 oog dat minder ziet dan 50 procent.
– Vrouwen die Zwanger zijn

Er komen een paar dingen kijken bij de behandeling, zo moet er eerst vooronderzoek worden gedaan om te kijken of er wel goede resultaten gehaald kunnen worden. Komt er bij het vooronderzoek uit dat dit mogelijk niet het geval is dan zal de kliniek je helaas een nee moet verkopen. Dit is natuurlijk niet zoals verwacht en kan teleurstellend zijn, maar de teleurstelling is des te groter als achteraf pas blijkt dat je niet behandeld kan worden.

Soms gebeurt het dat de behandeling niet perfect is, afhankelijk van het type behandeling en de sterkte is een herbehandeling mogelijk om het nog verder te optimaliseren.

Bijwerkingen

De kans op complicaties is uiterst klein, maar toch aanwezig. Het is dus belangrijk om van te voren goed te informeren bij de kliniek mocht je hier twijfel over hebben.

Mogelijke bijwerkingen van ooglaseren

Zelden komen hier bijwerkingen voor, het is ook zo dat de verminderen of zelfs verwijdenen op termijn. Het is wel eens zo dat je Halo’s ziet, dit zijn van die kringen om lampen heen, lichtgevoeligheid of schaduwbeelden zijn ook bijwerkingen die soms voorkomen.

Mogelijke complicaties van ooglaseren

Complicaties komen echt bijna nooit voor, bij minder dan 0,1%. Deze zijn meestal te verhelpen met medicijnen of behandelingen. Blind worden van ooglaseren is zo goed als uitgesloten. Andere dingen die kunnen optreden zijn aderlijke blokkades in je netvlies, netvliesloslating en hoornvliesbeschadiging.

Nazorg

Er zullen na de behandeling controles nodig zijn om te kijken of het herstel volledig goed gaat, dit is ook om vroegtijdige complicaties te verhelpen. De eerste controle is een dag na de behandeling.

Ook zal je oogdruppels meekrijgen voor het herstelproces, de druppels zijn voor maximaal een aantal weken. Bij klachten is het zeer belangrijk direct contact op te nemen met de kliniek.

 

Reageren is niet mogelijk.