Hoe je gezond haargroei stimuleert

Hoe je gezond haargroei stimuleert

Wat houdt gezond haargroei in
Gezonde haren zijn belangrijk. Ze bepalen een groot deel van je uiterlijk en laten vaak zien dat het goed gaat met je vitamine inname. In dit artikel lees je wat je het beste kunt doen om je haren zo gezond mogelijk te houden. Wat moet je hiervoor doen? En hoe voer je een luizencontrole uit?

Controleer je haar

Controleer je haar regelmatig. Waar je bijvoorbeeld op moet letten zijn beschadigde delen van je haar, bekijk ook altijd de punten die zijn het vaakst beschadigd. Beschadigde punten kun je afknippen.

Kammen
Kam af en toe je haren. Dit zorgt ervoor dat je haren er beter door gaan staan en het werkt als een soort massage voor je hoofdhuid. Hiermee stimuleer je je bloedsomloop waardoor je haren de juiste bloedtoevoer krijgen.

Afspoelen
Je haar kan je het beste afspoelen met koud water. Hierdoor wordt de hoornlaag gesloten. Je haar gaat hiervan er glanzender en zachter uitzien.

Was je haar niet te vaak
Je haar produceert eigen oliën wat het haar beschermd en er glanzend uit laat zien. Door het steeds te wassen blijven de oliën (die pas komen als het haar droog is) later of zelfs niet terug.

Vastbinden

Bind je haar niet vast, dit is slecht voor de gezondheid van je haar en kan zelfs in het ergste geval leiden tot haaruitval/verlies.

Massage
Een massage voor het hoofdhuid kan veel goeds doen. Dit geldt net als het kammen van je haar tot een beter bloedsomloop en zorgt voor stressvermindering.

Luizencontrole uitvoeren
Een luizencontrole kan je uitvoeren door een luizenkam te kopen. Dit is een kam waarbij de kammen zeer dicht op elkaar gedrukt staan. De luis komt hierdoor niet doorheen. Het beste is om te kammen tegen je haarrichting in. Hierdoor vang je de luis (als die er dan inzit) eenvoudig op. De locatie waar je moet kammen is op de bovenkant van je scheden. Luizen houden er namelijk van om zich daar te nestelen.

Reageren is niet mogelijk.