Hoe je Met Succes Mediteert – Top Drie Drempels om te Leren Hoe je Mediteert

Hoe je Met Succes Mediteert – Top Drie Drempels om te Leren Hoe je Mediteert

Misschien ben je een beginner die wenst om te leren hoe je mediteert, of je kunt ook een expert zijn die al beoefend is in de meditatie. Hoe dan ook zal dit artikel zeer behulpzaam zijn om te leren hoe je met succes mediteert.

Wanneer je nieuw bent op gebied van meditatie, is het normaal dat je nog niet bewust bent van de juiste manieren van hoe je mediteert en wat je wel of niet moet doen. Daarbij staan er nog andere drempels in de weg die je kunnen tegenhouden van de juiste manier van hoe je mediteert te kennen.

Ten eerste moet je zelfdiscipline. Het is heel belangrijk in meditatie. Je kunt het vergelijken met sporten. Als je die paar extra kilo’s kwijt wilt raken dan moet je regelmatig sporten, anders ga je weer terug naar je oude gewicht. Net als in meditatie, als je wilt leren hoe je met succes mediteert, moet je het regelmatig doen, anders zal het nutteloos zijn. Maak een dagelijkse gewoonte van meditatie. Als je het moeilijk vindt om je aan een schema te houden, of als je denkt dat het eenzaam is om alleen te mediteren, dan kun je er voor kiezen om een meditatie partner te hebben. Dat is hetzelfde als een sportmaatje hebben. Je kunt zelfs je inzichten over meditatie delen. Probeer te vermijden dat je in slaap valt tijdens het mediteren. Wanneer je je meditatie doet voordat je gaat slapen, probeer het dan op een ander tijdstip te doen wanneer je meer alert bent. In slaap vallen zal je niet helpen om met succes te mediteren. Dit is weer waar zelfdiscipline nodig is.

De volgende drempel is een gebrek aan tijd of ruimte. Onthoud echter dat we niet op de perfecte tijd moeten wachten, omdat het niet op ons wacht. En ook: je kunt overal mediteren! Het is belangrijk dat we dagelijks tijd vinden om te mediteren. Vooral wanneer je een beginner bent, kan dagelijkse meditatie je helpen met het leren van hoe je met succes mediteert en de voordelen van meditatie kunt genieten. Je kunt zelfs mediteren terwijl je naar kantoor reist of wanneer je lang in de rij moet staan.

Sommige mensen klagen over de afleidingen die hun tegenhouden om te mediteren. Mediteren gaat over het aanwezig zijn precies op dat moment. Als iets je afleidt, dan kun je erop mediteren terwijl je je ademhaling opmerkt.

Terwijl je je eigen weg vindt om te mediteren, is de aanwijzing hier is dat je iets moet vinden wat voor je werkt. Wat belangrijk is, is dat je aanwezig bent in het moment zelf.

Reageren is niet mogelijk.