Nadenken over je uitvaart

Nadenken over je uitvaart

Het kan zo zijn dat je op een punt in je leven komt dat je na moet gaan denken over je uitvaart. Dit kan zo zijn omdat je bijvoorbeeld een bepaalde leeftijd hebt bereikt, ook kan het zo zijn dat je helaas ziek bent geworden en niet meer lang te leven hebt. Het is dan alleen wel belangrijk dat je goed nadenkt over welke dingen je allemaal terug wil laten komen in je uitvaart. Het is namelijk wel de laatste herinnering die mensen aan jou zullen hebben. Je moet dan ook in overleg gaan met een goed uitvaartbureau die jouw wensen goed kan uitvoeren.

Laat het na aan de nabestaanden

Het is daarnaast ook belangrijk dat de nabestaanden een idee hebben over je zelf geregelde uitvaart. Zij moeten immers het regelen van de uitvaart in gang zetten en aanvullen met bijvoorbeeld persoonlijke informatie. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld foto’s of video’s bij je uitvaart wilt hebben die jij zelf niet in beheer hebt. Ook is het belangrijk dat je een goede uitvaartorganisatie uitzoekt omdat zij een steun kunnen zijn voor de nabestaanden. Zij zullen namelijk in de tijd van je overlijden en de tijd tot de uitvaart veel contact hebben met deze mensen.

Steun in de moeilijke tijd

De medewerkers zijn er op getraind dat ze goed kunnen praten met de nabestaanden als zij het even moeilijk hebben met de situatie. De eerste periode na het overlijden is namelijk echt een rollercoaster van emoties. Dit omdat er nog veel geregeld moet worden en je toch een dierbaar persoon bent verloren.

Reageren is niet mogelijk.