Tips voor een compleet andere Valentijnsdag

Tips voor een compleet andere Valentijnsdag

Zodra het nieuwe jaar begonnen is, zijn de meeste stelletjes al volop aan het fantaseren over de meest romantische dag van het jaar: Valentijnsdag. Dit is dé dag waarop je jouw geliefde in het zonnetje zet. Omdat het al bijna Valentijnsdag is, is het tevens de hoogste tijd om alvast de nodige voorbereidingen te treffen. Origineel blijven is stiekem best lastig. Zeker wanneer je al langere tijd samen bent. Heb jij geen zin in het zoveelste etentje bij jullie favoriete restaurant? Of wéér een bos rode rozen? Dan zullen we het roer compleet om moeten gooien.

Gelukkig zijn er heel veel verschillende manieren waarop je Valentijnsdag kunt vieren. Zin om het eens helemaal anders te doen? Lees dan snel verder en doe inspiratie op voor een compleet andere Valentijnsdag dit jaar.

Origineel valentijnscadeau

Bij Valentijnsdag hoort natuurlijk ook een valentijnscadeau. Dit jaar wil je echter eens geen doos met chocolade, rozen of parfum geven. Als je op zoek gaat naar een valentijnscadeau voor haar, dan zijn dit echter wel vaak de dingen die je tegenkomt.

Voor het bedenken van een origineel valentijnscadeau is het met name belangrijk om in de weken voorafgaand aan deze dag goed op de woorden van je partner te letten. Veel mensen geven onbedoeld hints. Bijvoorbeeld door te zeggen wat ze een keer moeten kopen of wat ze graag eens samen zouden doen. Dit kun je vervolgens eenvoudig verwerken in een cadeau waarvan je zeker weet dat hij of zij het kan waarderen.

Weet je het echt niet? Kies dan voor een persoonlijke aanpak. Dat is altijd goed. Kies bijvoorbeeld voor een gepersonaliseerd cadeau. Of print al jullie mooiste foto’s uit en schrijf op elke achterkant een mooie boodschap of de reden waarom deze foto voor jou zoveel betekent.

Besef goed dat het niet om de grootte van het cadeau gaat. Het is de gedachte die telt.

Valentijnsdag: niet alleen voor je partner

De meeste mensen denken bij Valentijnsdag enkel aan het in de watten leggen van hun eigen partner. Daardoor is deze dag al een stuk minder aantrekkelijk wanneer je geen liefdespartner hebt. Natuurlijk wordt het met reclames meestal wel op die manier duidelijk gemaakt. In theorie staat Valentijnsdag echter voor de dag van de liefde. En je kunt natuurlijk veel meer mensen liefhebben dan enkel een partner.

Hoe mooi is het dan om deze mensen in het zonnetje te zetten? De dag eens om andere mensen die je liefhebt te laten draaien. Denk bijvoorbeeld aan je moeder, een goede vriendin, je zus of misschien wel je kinderen.

Een bijzondere ervaring rijker

Geen trek in de traditionele uitjes tijdens Valentijnsdag? Kies dan eens voor een bijzondere ervaring met z’n tweetjes. Herinneringen maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van parachutespringen? Bungeejumpen? Of een privé ballonvaart maken? Samen een adrenalineboost! Dit zijn de dingen waar je over tien jaar nog over praat. Houd er wel rekening mee dat er meer stellen zijn die dit 14 februari willen doen, dus reserveer op tijd! 

Reageren is niet mogelijk.