Je uitvaart al bij leven regelen

Je uitvaart al bij leven regelen

Een uitvaart regelen bij leven is iets waar niet veel mensen bij nadenken maar wat voor sommige wel verstandig is om over na te denken. Sommige mensen zijn namelijk ziek en moeten hier wel mee bezig zijn. Als zij namelijk al een uitvaart regelen bij leven belasten zij hun nabestaanen met minder in de tijd dat je overleden bent. Het kan dan zo zijn dat je alvast naar een uitvaartorganisatie toe gaat met de wensen die jij hebt zodat zij dit alvast voor jou op kunnen schrijven en uitvoeren wanneer de tijd daar is.

Hoe kun je als nabestaanden hiermee om gaan?

Als nabestaande van een persoon met een ziektebed is het belangrijk dat je gaat kijken of de persoon dus al contact heeft gehad met een uitvaartorganisatie. Daarna is het erg belangrijk om te kijken welke wensen hij of zij heeft doorgegeven. Het kan zo zijn dat de overleden persoon niet genoeg wensen heeft doorgegeven om een uitvaart zo mooi te maken om te persoon mooi neer te zetten bij zijn of haar laatste afscheid. Ook is het belangrijk om te overleggen met de andere nabestaanden wat zij geschikt vinden voor de overleden persoon.

Maak het samen persoonlijk

Met alle nabestaanden bij elkaar hebben jullie waarschijnlijk wel veel herinneringen van de overleden persoon. Het is dan fijn om alle dingen bij elkaar te leggen en hier een mooi geheel van te maken. Dit kun je dan doen door bijvoorbeeld alle foto’s achter elkaar te zetten of alle filmpjes die je van de persoon hebt in een mooie volgorde achter elkaar te zetten.

Reageren is niet mogelijk.